Om taekwondo teori


Baggrund

Inden for taekwondo i Danmark bruger vi normalt de koreanske betegnelser for teknikker, områder på kroppen, begreber, tal, osv. Under træningen kan man høre hvordan instruktøren udtaler de forskellige ord, men på skrift kommer vi i problemer; det er langt fra indlysende hvordan ordene skal udtales korrekt.

Motiveret af mine elevers vanskeligheder ved teori-studierne derhjemme har jeg fået stablet denne hjemmeside på benene. Ud over at fungere som et pensum kan man med et tryk på en knap høre udtalen af et ord. Stemmen i lydfilerne er stillet til rådighed af min far Chang-Hyun Ahn.

Pensum findes i en version svarende til Dansk Taekwondo Forbunds officielle pensum samt i en version der passer til Østerbro Taekwondo Klubs ændrede pensum. Selv om jeg har forsøgt at holde mig til de officielle stavemåder af de koreanske ord har jeg - af hensyn til min sjælefred - været nødt til at ændre nogen af dem. Det gør nok at enkelte ord vil syne anderledes end den måde man normalt staver dem på, men jeg er af den overbevisning at den stavemåde jeg har brugt er mere tro mod ordenes udtale.

Du er velkommen til at skrive til mig på: mja@ahndk.com. Derudover kan du også bruge gæstebogen til at skrive en kommentar.

Fremtidige planer:
Billeder/videoklip.


Min-Ho AhnNyheder

November 2010:

Jeg har i løbet af 2010 været i gang med en omstrukturering af hjemmesiden. Den nye side er lavet i html og skulle fungere hurtigere end den gamle Flex-version. Desuden er der tilføjet en søgefunktion og en gæstebog. Det er stadig muligt at tilgå den gamle Flex-version.

Genveje i den nye version

På pensumsiden kan man gå til en grad ved at bruge tal-tasterne. Bruges tal-tasterne sammen med shift, går man til dangrader. Desuden kan man gå til en kategori ved at bruge tasterne "q", "w", "e", "r" og "t". F.eks. kan man hurtigt gå til 6. kup benteknikker ved at trykke "6" og derefter "e".

Man kan bruge tasterne "," og "." til at gå op og ned i tabellens rækker. Når man står på en række kan man afspille lyden ved at trykke på tasten "-".

I bilaget kan man ligeledes bruge tasterne "," og "." til at gå til forgående/næste bilagsside. Tasten "-" vil i dette tilfælde skjule/vise oversigtsmenuen i venstre side.

December 2010:

Har ændret lidt på sidernes struktur, så de sider der linker til http://www.ahndk.com/teori/DTaF/Teori.html, bliver ledt videre til den nye side. Hvis man ønsker at fastholde linket til den gamle Flex-side er url'en her: http://www.ahndk.com/teori/DTaF_flex/Teori.html. Tilsvarende med ØTK's side.